Vorige Artikel 4 van 12 Volgende

METEN IS WETEN

Onella's blog, 22 februari 2020

 

We zitten alweer in de 8e week van het nieuwe jaar! Over 4 weken begint de Lente. Je kunt het je bijna niet voorstellen als je vandaag uit het raam kijkt maar toch is het echt zo. En als geboren optimist ga ik ervan uit dat we over 10 weken de eerste stranddag hebben. Dan is het mei en ben ik een heel blij ei. Tenminste, als ik die 10 weken me strikt aan mijn trainingsschema hou en weer in bikini in plaats van tankini het strand op durf..

Na 8 weken braaf 4x per week trainen, gezond eten, veel water en de verbroken vriendschap met Ben & Jerry had ik verwacht en gehoopt toch minstens anderhalve kilo kwijt te zijn. Ondanks de inspanningen en opofferingen zegt de weegschaal dat ik sinds 1 januari nog maar een paar ons ben afgevallen. Verdorie! Ik zou graag 5 kilo willen afvallen. 5 kilo staat gelijk aan 1 maat heb ik me eens laten vertellen en volgens mij klopt dat aardig. Volgens mijn jeans ook trouwens. 

'Spieren wegen zwaarder dan vet'. Het zal wel zo zijn maar ik vind die zin een enorme dooddoener na al dat trainen en mezelf lekkere dingen ontzeggen. Mijn confrontaties met de weegschaal zijn niet bepaald motiverend en de verleiding om troost te zoeken bij mijn ex-vrienden Ben & Jerry is altijd groot na een weegmomentje. Daarom heb ik het kreng achter in de kast gezet en het ouderwetse meetlint uit de rommel lade gehaald. 

Ik ben er zelf van overtuigd dat meten mij een stuk blijer gaat maken want ik merk zelf wel degelijk verschil na die 8 weken afzien, stomme weegschaal! Mijn taille lijkt slanker en de kwabben op mijn rug zijn toch echt kwab-jes geworden. Die weegschaal kan me meer vertellen maar er is toch echt een verandering gaande aan mijn lijf.

Je hebt natuurlijk ook weegschalen waarop je tevens je vetpercentage af kan lezen maar daar zitten nog wel wat haken en ogen aan. Je moet bijvoorbeeld goed drinken voordat je op zo'n ding gaat staan omdat uitdroging ervoor kan zorgen dat het apparaat tot 5 kilo minder droge spiermassa meet waardoor je vetpercentage onterecht hoger lijkt. Ook kunnen de inhoud van je blaas en darmen invloed hebben op de meting. Dus je moet goed drinken maar de inhoud van je blaas heeft ook weer invloed? Hmm..

Ik geloof meer in ouderwetse vetmeting met zo'n enge huidplooimeter tang. Alleen om dat zelf te doen is nagenoeg onmogelijk en ben je toch weer afhankelijk van een ander. Daarom, meten met een meetlint kunnen we zelf en lekker privé in je blote niksie voor de spiegel. Je kunt voor jezelf uitmaken wat je graag slanker, of als je een bofkont bent, juist iets dikker of voller zou willen zien. Je kan natuurlijk alles meten, tot en met de dikte van je nek aan toe, maar ikzelf richt me op mijn zones die ik het liefst iets slanker zou zien; taille, onderbuik en bovenbenen. 

Niet trekken aan dat meetlint want je houdt alleen jezelf voor de gek! (Note to self) De metingen schrijf ik op achter in mijn agenda met de datum erbij en duidelijke notities waar ik precies heb gemeten. (op de navel of onder de navel bijvoorbeeld) Meten wil ik eens per maand doen en mijn eerstvolgende meet moment is half maart. Ik ben echt zo ontzettend benieuwd! Het afkicken van de weegschaal kost me best wel wat moeite omdat het zo'n ingesleten gewoonte was dus ik hoop dat de volgende meting me heel blij maakt. Dan gaat de weegschaal misschien wel richting Kringloop. 

Until we meet again,
Onella 

 

 

©  Alle teksten op deze website zijn geregistreerd en intellectueel eigendom van Onella Sportswear. Deze mogen NIET worden verveelvoudigd, gekopieerd, gepubliceerd, opgeslagen, aangepast of gebruikt in welke vorm dan ook, online of offline, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Onella Sportswear.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© 2017 - 2023 Onella Sportswear | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel