Vorige Artikel 6 van 12 Volgende

ICANIWILL

Onella's Blog, 21 september 2019

Jullie hebben het vast al gezien, we hebben deze week het superleuke merk ICANIWILL (afgekort ICIW)  aan ons assortiment toegevoegd. Naast dat ze ontzettend leuke sport- en fitnesskleding hebben vind ik de naam briljant gevonden!

Voor kinderen zijn 'Ik kan het' en 'Ik wil' hele normale woordjes die jonge ouders dagelijks te horen krijgen. Of je het nu wel of niet leuk vindt, je kindje weet heel goed wat het wil en denkt dat het alles zelf kan. "Zelf doen" was de eerste 'volzin' die ik beheerste, tot wanhoop van mijn moeder. Zelf eten, zelf aankleden, zelf in bad. Tijd doet er nog niet toe als je 2 bent en dat je truitje binnenstebuiten zit is volstrekt onbelangrijk.

Hoe ouder je wordt, hoe minder vanzelfsprekend 'Ik kan het' wordt. Twijfels slaan toe zodra je je bewust wordt van je omgeving. Het buurmeisje kan beter knikkeren, je broertje harder fietsen. Opeens veranderd 'Ik kan het' in 'Ik kan het niet'. De woordjes 'Ik wil' zijn alleen nog van toepassing op "Ik wil een puppy en een nieuwe fiets" en niet meer op mama helpen met de afwas en zelf het speelgoed opruimen. 

En dan ineens ben je volwassen en heb je een stemmetje in je hoofd wat vaak zegt 'Ik kan het en ik zal..'. Dat stemmetje is de schop onder je kont als je geen zin hebt om naar de sportschool te gaan. Om het pak koekjes te negeren wat in de kast ligt. Om aan die berg wasgoed te beginnen. Of om dat laatste glas Rosè af te slaan omdat je weet dat anders alle remmen los gaan.

Merken en bedrijven weten dat motivatie een dingetje is voor veel (sportende) mensen. Je wordt dood gegooid met slogans als 'Get fit!', 'Just do it', 'Keep going!' Allemaal verzonnen om ons te motiveren om toch vooral te gaan sporten en ermee door te gaan. Maar deze slogans hebben best wel een hoog Drill Sergeant gehalte waar ik persoonlijk een beetje allergisch voor ben. Als iets moet vind ik het al snel niet meer zo leuk.. Voor mij werkt IK WIL beter dan JE MOET.

ICANIWILL is niet alleen de naam van dit leuke fitnessmerk maar dus ook mijn mantra.

IK KAN HET!  Zeg ik tegen mezelf als ik iets moet doen waar ik;
A. geen zin in heb (sporten, schoonmaken)
B. te moe voor ben (sporten, schoonmaken)
C. bang voor ben (spin vangen)
D. nee tegen wil zeggen (taartjes, koekjes, dat laatste glas Rosè)

IK ZAL! (met zo'n vastberaden gezicht erbij)
A. afvallen
B. gezond eten en stoppen met snacken
C. het figuur van een fitgirl krijgen
D. die ene jurk aan kunnen met kerst

Daarom vind ik ICANIWILL dus een briljante naam en overweeg het om het op mijn onderarm te laten tatoeëren. Voor het geval dat het stemmetje in mijn hoofd op vakantie gaat. Want ik wil en ik zal die jurk aan kunnen met kerst.

Onella

Milly, het meisje op de foto, draagt de ICIW Sweater Grey Melange. Voor baby, peuter & kleuter. Door de neutrale kleur is het geschikt voor zowel voor jongetjes als meisjes en er is ook een bijpassend joggingbroekje. Op het complete setje ontvang je 15% korting. Een heerlijk zittend pakje voor kindjes wat ze makkelijk zelf aan kunnen trekken ;-) Ook erg leuk om als kraamcadeautje te geven.

Ons complete ICANIWILL assortiment vind je hier

 

 

©  Alle teksten op deze website zijn geregistreerd en intellectueel eigendom van Onella Sportswear. Deze mogen NIET worden verveelvoudigd, gekopieerd, gepubliceerd, opgeslagen, aangepast of gebruikt in welke vorm dan ook, online of offline, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Onella Sportswear.

 

 

 

 

 


 

© 2017 - 2023 Onella Sportswear | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel