Vorige Artikel 7 van 12 Volgende

COMPRESSION LEGGINGS

Onella's Blog, 2 augustus 2019

 

De meeste leggings die Onella Sportswear verkoopt zijn zogenaamde 'Compression tights'.  Vrij vertaald betekent compression 'samendrukking' of 'samenpersing'. En dat is precies wat compression leggings doen. Ze houden 'de boel' mooi bij elkaar. En omdat we nu eenmaal niet allemaal gezegend zijn met gladde, putjes vrije, superstrakke benen en billen vind ik dat degene die de compression legging heeft uitgevonden geridderd mag worden ;-)

Ok, de eerste keer dat ik zelf een compression legging aantrok dacht ik dat het niets voor mij was. Het was even worstelen om hem alleen al over mijn wreef te krijgen en laat ik jullie de details van de rest van de worsteling besparen.. Maar oh, toen ik hem aanhad ????  Ik vond zelf dat ik er 5 kilo lichter uitzag en mijn putten en vetjes waren inderdaad onzichtbaar! Nu had ik natuurlijk wel eens leggings aan gehad maar dit was andere koek. De flarepants en flodderbroekies waar ik altijd in trainde gingen de vuilnisbak in. (Ok, op een paar na waar ik nog steeds mee op de bank hang. Sorry boyfriend) 

By the way, de Flare pants zijn weer in de mode aan het raken. Toch geen spijt van mijn rigoureuze weggooi actie want dat gefladder rond mijn benen vind ik nu maar irritant. En ik hoef me ook niet van te voren te scheren als ik op de liggende legpress ga. Want de flare pants zakt naar beneden tot je knieën als je met je benen omhoog ligt. Ik kan me nog heel goed dat awkward moment herinneren toen de hunk van de gym uitgerekend op dat moment op het toestel naast me ging zitten en naar mijn spierwitte harige kuiten staarde.  Die vrolijk op zijn ooghoogte zaten ???? Gelukkig traint hij er nu niet meer. (zou dat door mij komen?)

Maar goed, genoeg over mij. Terug naar de moraal van het verhaal want dat is waarom jullie dit stuk lezen. Niet om beelden te krijgen van mijn scary hairy kuiten.

  • De compression leggings helpen je door ondersteuning om zo efficiënter te kunnen trainen. Je verbetert namelijk het herstel en vermindert de kans op blessures. Gebieden die blessuregevoelig zijn worden ondersteund door een knijpende beweging te maken bij de probleemzones.
  • Daarnaast worden je bewegingen geconcentreerder, zodat er minder energie verloren gaat en je bijvoorbeeld hardlopen langer vol kunt houden. Naast hardlopen is een compression legging ideaal voor sporten zoals voetbal of kickboksen waarbij de bewegingen snel en kort zijn.
  • Bijkomend voordeel is dat de Compression leggings cellulitis (sinaasappelhuid) onzichtbaar maakt (Yes!) en je vergemakkelijkt de bloedcirculatie. Zo minimaliseer je de opbouw van melkzuur, zodat je langer actief kan zijn en sneller zult herstellen van spierpijn.

Sommige shops beweren dat je door het dragen van compression leggings gewicht verliest. Not true! Dit is een verkoop trucje en daar doet Onella niet aan mee. Het is wel zo dat mensen die overgewicht hebben door het dragen van een compression legging oefeningen langer kunnen volhouden en dus afvallen. De legging die mensen laat afvallen zonder beweging moet nog uitgevonden worden. (ik kan niet wachten)

Hairy groetjes,
Onella

 

©  Alle teksten op deze website zijn geregistreerd en intellectueel eigendom van Onella Sportswear. Deze mogen NIET worden verveelvoudigd, gekopieerd, gepubliceerd, opgeslagen, aangepast of gebruikt in welke vorm dan ook, online of offline, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van Onella Sportswear.

© 2017 - 2023 Onella Sportswear | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel