Vorige Artikel 1 van 12 Volgende

TRAININGS TIPS VOOR THUIS

Onella's Blog, 19 december 2020

 

Na de eerste lockdown net weer 'back on track' en ja hoor, daar gaan we weer.. sportscholen dicht! Ik denk dat wij gymlovers net zo hard balen als de sportschool eigenaren zelf.. 
 

Tijdens de eerste lockdown was het allemaal nog zo erg niet, het was prachtig weer en veel sportscholen hadden buiten wat opgezet of gaven trainingen op veldjes, pleinen, bij recreatie gebieden of op het strand. Overal kwam je sportende mensen tegen, het leek wel of heel Nederland in beweging was!
 

Zoals je in de blog van 21 maart kan lezen had ik een oude hometrainer opgevist uit de schuur en ben ik zo ongeveer naar Marokko gefietst qua kilometers. Daarnaast heb ik heel veel gelopen dus qua conditie mocht ik niet klagen toen de sportschool weer open ging op 1 juli.
 

Maar OMG, wat een spierpijn na het eerste bezoek aan de sportschool! Buiten wat buikspieroefeningen, een paar laffe lunges en een enkele keer een squatje aan het aanrecht waren de spiertjes niets meer gewend. De spierpijn in mijn benen viel mee maar de rest.. Ik kon niet eens normaal een staart in mijn haar maken!
 

Herkenbaar? Ok, hopelijk duurt deze lockdown minder lang dan de vorige keer als we ervan uitgaan dat ze op 19 januari weer open mogen. Dat is (maar) 5 weken. Maar 5 weken is genoeg om je spieren flink te laten slinken en staat garant voor flinke spierpijn als je weer begint met trainen. 
 

Omdat ik geen zin heb om straks weer jankend om mijn moeder te roepen vanwege de spierpijn heb ik letterlijk een strak schema gemaakt. Want in de gym is het makkelijk, als je eenmaal de drempel over bent gaat het vanzelf maar thuis moet je jezelf toch echt even pushen. Heb jij ook moeite met (het volhouden van) thuis trainen? Misschien heb je wat aan mijn tips ⬇️
 

TIP 1. Maak een schema met (spiergroep) oefeningen die je normaal ook doet. Op die van mij staan bijvoorbeeld; Borst, Rug, Biceps, Schouders, Triceps, Buik etc. Deze heb ik onder elkaar gezet. Daarnaast heb ik kolommen gemaakt met Maandag, Dinsdag, Woensdag etc. Print het uit en hang je schema ergens waar je vaak komt. (bij mij hangt 'ie op de koelkast ;) Vink ✔️ af wat je gedaan hebt. 
 

TIP 2. Trek je sportkleding aan waar je normaal ook in sport. Het zit lekkerder dan je jurkje of jeans en je hersenen krijgen meteen een seintje dat het 'serious shit' is.
 

TIP 3. Zet je verwarming uit en doe een raam open. Buiten dat je meteen je huis lucht is het niet fijn om in stil te zitten in de kou en als je even bezig bent krijg je het vanzelf warm. 
 

TIP 4. Heb je geen gewichtjes of elastieken in huis? Gebruik je fantasie! Flessen gevuld met water of zand, jerrycans, keukentrapje, er is vast iets in huis of in de schuur wat je kan gebruiken. Hier is het krukje uit de schuur een Step geworden, de jerrycan uit de auto is een kettlebell, de bank is de Hip Thrust en de salontafel is perfect voor triceps dips.
 

TIP 5. Muziek! (sorry buurtjes) Knal 'm even lekker open en als dat echt niet kan doe je oortjes in. Het liefst met een hoog BPM (beats per minute) 
 

Als het mij lukt met deze tips dan lukt het jou ook! 
Stay strong, fit & healthy!

Liefs, Onella


De legging & top op de foto vind je HIER

© 2017 - 2023 Onella Sportswear | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel